Een goede indruk

Als je van een verre reis thuiskomt en je vertelt vrienden over je avonturen, merk je hoe fijn het is als je foto's kunt laten zien.

Zelfs als je een begenadigd verteller bent, voegt die ene foto van een van brommertjes vergeven Aziatisch straatje of die van een oneindig wijdse steppe met één wolkje aan de lucht, een wereld van indrukken toe.

Foto's op je website, in e-mails of in je social media geven letterlijk een goede indruk. Woorden kunnen verhullen, maar een beeld liegt niet.


Ik lever

  • Foto's voor web, nieuwsbrieven en social media
  • Laagdrempelige fotografie op maat, bijvoorbeeld portretten, bij evenementen of foto's op basis van een thema
  • Foto's direct van de plank, uit een grote voorraad variërend van stadsbeelden, mensen en natuur

Ik gebruik

  • Een spiegelreflexcamera met hoge kwaliteit lenzen, van supergroothoek tot telelens
  • Adobe Lightroom en Photoshop om het sterkste beeld uit de opnames te halen

Fotografie

Mens

Als het om portretten gaat, houd ik van het onbewaakte ogenblik. Geposeerde foto's kunnen natuurlijk prachtig zijn, maar de natuurlijke uitdrukking -in al haar subtiliteiten- van mensen die zich niet bewust zijn van de camera, is voor mij onovertroffen.

Ik werk graag met scherptediepte, om een onderwerp los te maken van de omgeving, en zo ook iets aan de fantasie van de kijker over te laten.


Omgeving

Of het nu om een kapstok, kantoorgebouw, vergaderzaal of etalageruit gaat, voor ieder onderwerp is een interessant perspectief en treffende belichting te vinden dat het beeld versterkt. Saaie foto's bestaan niet.


Natuur

Een goede natuurfoto laat wat mij betreft voelen dat wij mensen onderdeel zijn van een groter geheel. Er gebeurt veel op deze aarde waarvan wij alleen de aanschouwer zijn.